lauantai 1. elokuuta 2015

Neulepaita lapselle

Vuoden projekti tuli päätökseensä. Tein jollain Novitan ihan peruspaidan ohjeella neulepaidan tehden omia pieniä sovelluksia ohjeeseen. Kuten vihreän joustimen huppuun ruskean sijaan. Ohje oli suunniteltu Novitan Tennessee -langalle, mutta tilasin Liljanlankakaupasta Dropsin Muskat -puuvillalankaa. Paita oli helppo neuloa, mutta langasta en juurikaan tykännyt. Lanka meni tuhannen kiemuralle ja välillä vähän solmuunkin, eikä oikein tahtonut luistaa puikoilla. Pieni pettymys, sillä olen tähän mennessä tykännyt kaikista Dropsin langoista. Tosin enpä ollut aikaisemmin neulonut puuvillaa.
Aloitin paitaprojektin reilu vuotta aikaisemmin, tarkoituksena saada se talveksi esikoiselle. Mutta vuoden päästä se olikin kuopuksen kokoinen. Projektia pystyy seuraan Instagramissa häshtägillä #projektineulepaitalapselle.
Ohje pyysi hupun joustimeen noin 20 silmukkaa enemmän, mutta sain poimittua vain tuon verran. Mutta se ei haittaa, mielestäni tuo on lapsella mukavempi, kun huppu on hieman tiukempi, pysyy huppukin kunnolla päässä.
Tämä oli ensimmäinen neulepaitani. Ylipäätään ensimmäinen villasukkia vaativampi projektini. Osien yhdistely ei mennyt ihan nappiin ja hupun taakse niskaan tuli paljon reikiä,  kun silmukoiden poimiminen ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Mutta pienet virheet tekee työstä uniikin, eikö? :D
Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin oikein tyytyväinen lopputulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti