tiistai 10. toukokuuta 2016

Ylipolvensukat



Eräs ystäväni huuteli Facebookissa ihmisen perään, joka tekisi hänelle ylipolvensukat. Olin jo aiemmin ihastellut Novitan vanhemman Sukkalehden ohjetta ylipolvensukille, mutta en ollut saanut aikaiseksi kokeilla. (Löytyypä tuo ohje myös tästä linkistä.) Heti tuli tämä ohje mieleen ja päätin luvata neuloa hänelle sukat.

Ohje on Novitan Nalle -langalle, joten ei muutakuin kauppaan ostaan Nallea. Ohje pyysi 38-39 kokoon 250g lankaa, eli kolme kerää piti ostaa. Loppupeleissä juuri tuon kokoisiin sukkiin kuluikin omalla käsialallani vain 180g lankaa, eli yksi sadan gramman kerä onkin nyt sitten ylimääräisenä.

Polvi- ja ylipolvensukkiin tarvitsee ylös paljon silmukoita ja ne "ylimääräiset" jakautuvat ensimmäiselle ja neljännelle puikolle. Tuntui hassulta neuloa sillain, että kahdella puikolla oli 14 ja kahdella puikolla 26 silmukkaa. Tuntui, ettei 26 silmukan puikko mahdu käteen kunnolla. Nopeesti siihen sitten tottui ja oli kiva kun pääsi kaventamaan niitä ylimääräisiä pois.

Pitsiraidan mallikerta oli vain 6 silmukkaa leveä ja 4 riviä korkea. Mallikerran oppi heti, joten ei muutakuin aivot narikkaan ja  neulomaan. Varren pituus on 56cm, mutta se valmistui yllättävän nopeasti, kun neuloi aina, kun oli aikaa. Ja sitä aikaahan tässä työttömänä toisinaan riittääkin. Illalla telkun ääressä ja päivällä lasten leikkejä vahtiessa sai paljon aikaan.



Ennen en tykännyt neuloa Nallesta sen ohuuden takia, mutta nykyään on melkein toisinpäin. Tykkään tehdä ohuita sukkia ja Seiskaveikasta tehdyt tuntuvat liian paksuilta. Nalle on kuitenkin hieman paksumpaa, kuin suosimani sukkalangat, niin nämäkin sukat valmistuivat yllättävän nopeasti. Puolisentoista viikkoa näitä tikkailin.

Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja mielestäni yksinkertainen on kaunista. Mielestäni nämä grafiitinharmaat sukat yksinkertaisella pitsiraidalla suorastaan tihkuvat seksiä. Kohta melkein täytyy tehdä itsellekkin samanlaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti