keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Vauvan peitto

Kaksi vuotta sitten neuloosini ollessa suunnilleen pahimmillaan sain aivopierun alkaa tekeen vauvan peittoa vanhimman veljeni vauvalle ristiäislahjaksi. Maaliskuussa nuorempi veljeni sai vauvan, joten tunsin, että minun täytyy tehdä tällekkin vauvalle peitto ristiäislahjaksi.
Tässä peitossa on käytetty Novitan Tivoli -lankaa, joka on akryylia. Reunuksen tein Novitan 7 veljestä -langasta.
Aloin tekemään juuri tätä peittoa sille vanhemman veljeni vauvalle, mutta muutaman rivin jälkeen vaihdoinkin suunnitelmaa ja tein toisenlaisen. Tämä peitto siis jäi kesken ja pyöri keskeneräisten laatikossa kaksi vuotta. Jatkoin aina sillontällön, mutta aika vähän sitä tuli tehtyä, koska sille ei ollut saajaakaan.
Kun kuulin nuoremman veljeni vaimon olevan raskaana, muistin taas keskeneräisen peiton ja päätin, että tästä tulee ristiäislahjapeitto. Isoimman neulontabuustin peittoa kohtaan sain vasta vauvan synnyttyä.



Peitto itsessään on siis Novitan Tivolia. Loin 100 silmukkaa 4mm paksuille pyöröille. Keriä oli kaksi, joten posotin vain ainaoikeaa neulosta molemmat kerät loppuun saakka. Reunukseen virkkasin valkoisella 7 veljestä -langalla ensin kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita ja reunahörhelön tein näin: 6 pylvästä yhteen silmukkaan, kiinteä silmukka  kahden silmukan päähän, kaksi silmukkaa väliä ja 6 pylvästä yhteen silmukkaan, kiinteä silmukka kahden silmukan päähän. Ja tätä kaavaa toistin koko peiton ympäri. Ihanan yksinkertainen ja helppo. Vaikka kaksi iltaa menikin jo pelkän reunuksen tekoon. Neulontailtani on siis yleensä noin 1,5h pitkä siitä, kun saan lapset nukkuun siihen, kun menen itse nukkuun,



Peitto oli helppo, mutta suuritöinen ja vei aikaa kokonaisuudessaan kaksi vuotta. Ja peitto on hyvissä ajoin valmiina, kuukausi ennen ristiäisiä. Toisen veljen lapsen peitto valmistui suunnilleen kaksi päivää ennen ristiäisiä.

Täytyisikö alottaa tekeen taas uutta peittoa jo nyt, jos joku sisaruksistani päättää taas lisääntyä? Ehkä saisin sen valmiiksi ajoissa. Ehkä.
Kolmelle olen täti, mutta neuloosi ei ollut vielä iskenyt, kun ensimmäinen veljenlapsi syntyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti